Kärlek är en komplicerad sak.



Berusad på kärlek.
Det finns nog inge bätte i livet än att vara galet kär i någon, samt att personen i fråga är det tillbaka.

Det är faktiskt så att när man är kär så pumpas det ut massvis med hormoner i kroppen som håller energin på topp i flera veckor, eller månader. Ni som har vart kära på riktigt ni vet säker vad jag menar.
När man är kär blir man helt plötsligt trevligare, öppnare, gladare, ögonen blir klarare, man känner sig friskare och huden får en ny lyster, man tycker att alla människor är så trevliga och man har helt plötsligt inget imot att plocka ur disken utan att någon ens frågar. Man kanske glömmer bort att äta och sova men man är lika glad och pigg för det.

Att vara kär eller förälskad ger oss så mycket energi, det är nästan som om vi blir höga eller berusade, med andra ord, kärlek gränsar nästan till galenskap.

Inte nog med det,
hjärtat slår snabbare, pulsen ökar, och bara en liten blick från den man är förälskad i kan utlösa detta.

Men vad är det som gör att vi bara dras till vissa personer.
Ja, en del säger att det handlar om dofter. Att man blir kär i en person som har en doft som på något sätt stämmer överens med en själv, rent kemiskt alltså. Intressant faktiskt. kanske kan stämma

En del säger att det har och göra med tidigare minnen. 
D.v.s. att vi omedvetet minns saker från vår tidiga barndom. T.ex. en doft, en min, små detaljer som en blick, ett speciellt ansiktsuttryck eller vad som helst. Kanske något som får oss att känna trygghet första gången när vi ser den där speciella personen. När vi känner igen detta hos den här personen så väcks kärleksminnet till liv och vi blir attraherade eller förälskade. 

Jag tror faktiskt att detta delsvis kan stämma. Det måste ju finnas någon förklaring till varför man dras till vissa människor utan att ens känna dem. Det är en häftig känsla tycker jag, när man känner att "wow, vem är det där" om en person man aldrig sett förut. Sen några veckor senare kanske man inte kan vara utan varandra..

ja hörrni, visst är det vacker?? ;)

 



Kommentarer
Postat av: lisen

kärlek är bara för underbart !

2008-09-26 @ 15:34:05
URL: http://liisenlundgren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag älskar din blogg, nu var det längesen du skrev! Behöver din peppning och dina vackra ord om kärlek! kom igen nu!

2008-10-16 @ 13:17:38
Postat av: Dianad

FIN blogg du har, ska vi följa varandras via bloggkoll?? Trevlig kväll!!

2008-11-07 @ 20:58:56
URL: http://dianasblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0